péntek, október 12, 2007

Még mindig sütőtök


Tökleves


Olajon dinszteljünk meg 1 fej hagymát és 2 sárgarépát apróra vágva. Adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és kevés curryport, pirítsuk össze, majd öntsük fel 1 liter vízzel (vagy húsleves alaplével). Egy kisebb, felkockázott sonkatököt főzzünk benne puhára. Ízesítsük sóval, borssal, vegetával, gyömbérrel. Turmixoljuk össze, és tálaljuk pirított tökmaggal.

forrás: Praktika magazin


Én mindig úgy készítem a töklevest, hogy a tököt darabokra vágom, hagymán megdinsztelem, majd felöntöm vízzel (ha nincs húsleves alaplevünk, mehet bele egy 1/2 húsleves kocka), jó puhára főzöm, teszek bele sót, borsot, gyömbért, és egy kis kókusztejet.

Összeturmixolom, és kész. A tányérba reszelek egy kis sajtot, majd ráöntöm a forró levest.
Nagyon finom, főleg hideg napokon, mert engem mindig jól felmelegít.
(A képért köszönet nekik).

Nincsenek megjegyzések: