vasárnap, október 14, 2007

Töltött alma


Hozzávalók 2 személyre


2 alma

1 tojás

2 ek. cukor (helyette mézet használtam)

1 ek. zabpehely

1 ek. mazsola

1 kk. vaj

3 dkg dió (búzacsíra ment bele, nem volt itthon dió)


Az almákat keresztben félbevágjuk, a magházukat kikaparjuk.

A vajon megpirítjuk a durvára vágott diót, és a zabpelyhet.

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, belekeverjük a kihűlt zabpelyhes diót, és a mazsolát.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, és a töltelékbe forgatjuk.

Kivajazott sütőlapra/tepsibe (kibéleltem fóliával) tesszük az almákat, és a masszával megtöltjük őket.

Forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.


forrás: Praktika magazin 2007/10.
Mindegyik almába kanalaztam egy kis házi baracklekvárt.
Nagyon finomra sikeredettt.

Nincsenek megjegyzések: