szombat, április 05, 2008

Tejszínes zellerkrémleves


Hozzávalók:

1/2 fej zeller (kb. 30-35 dkg) megpucolva, kockákra vágva
2 db kis burgonya megpucolva, kockákra vágva
1 db alma megpucolva, kockákra vágva
kis darab vaj
kb. 1 dl tejszín
alaplé (kb. 1/2 liter)
só, bors, pici őrölt szerecsendió


A zellert, a burgonyát és az almát pici vajon, víz hozzáadásával puhára főzöm, majd botmixerrel pépesítem.
Az alaplével felöntöm, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, forrásig főzöm.
Utána belekeverem a tejszínt, forralok rajta egyet és kész is.

Nagyon finom leves lesz belőle. Kép most sajnos nem készült, megettük az egészet.
A zeller pedig kitűnő immunerősítő.
Jó étvágyat!

A recepthez használtam Dalit zellerkrémlevesét.

(kép innen)

Nincsenek megjegyzések: