szerda, július 09, 2008

Sült zöldségek joghurtos - fetás öntettel



Hozzávalók a sült zöldségekhez:

1 kg cukkini
2 db padlizsán
5-6 szem paradicsom
hagyma ízlés szerint
pár gerezd fokhagyma
10-15 szem burgonya
(paprika, gomba is mehet bele, nálam ezek most nem voltak)
friss kakukkfű, rozmaring, borsikafű
só, olívaolaj, olasz fűszerkeverék (Kotányi malom)

Az öntethez:

2 doboz görög joghurt (Corából, 2x150 gr.)
1 boboz tejföl (175 gr.)
kb. 20 dkg. fetasajt
sok petrezselyem
frissen facsart citromlé


A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk.
A padlizsánokat szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk, majd leöblítjük, kicsit megszárogatjuk.
A burgonyákat felezzük, vagy negyedeljük, majd a felvágott hagymákkal (a fokhagymák maradjanak egyben) együtt kiolajozott tepsibe tesszük, lefedjük és félpuhára sütjük.
A legjobb az lenne, ha egy olajos-fűszeres pácot készítenénk a többi zöldséghez, és abban forgatnánk meg mindent, de ez nálam most elmaradt.
Miután a burgonya félig megpuhult, jöhet a többi zöldség.
Mindet szépen elrendezzük a tepsiben, megkenegetjük őket olajjal, sózzuk, megszórjuk olasz fűszerkeverékkel.
Én kakukkfű, borsikafű- és rozmaring ágacskákat dugdostam a zöldségek közé.
Természetesen meglocsoltam mindent olajjal.
Az egész tepsit lefedjük és addig sütjük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
A végén vegyük le a tepsiről a fedőt/fóliát és pirítsuk az egészet, amíg szép színük nem lesz.

Az öntethez a joghurtot és a tejfölt kikeverjük, hozzámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk jó sok petrezselymmel, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk friss citromlével.

A kész sült zöldségeket leöntjük a fetás öntettel. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: