szerda, október 15, 2008

Gombapaprikás


Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma, apróra vágva
1 kg gomba, összevágva
2 db paradicsom, kis kockákra vágva
1-2 db paprika, kis kockákra vágva
só, pirospaprika, olaj, tejföl

Olajon (libazsíron még finomabb :) a 2 nagy fej hagymát üvegesre fonnyasztom, majd beleteszem a felvágott paradicsomokat, paprikákat.
Mindet nagyon puhára párolom.
Utána beleteszem a felvágott gombákat és együtt párolom mindet, amíg a gomba meg nem puhul. Mikor megpuhult, sózom és megszórom kb. 1 1/2 - 2 tk. pirospaprikával.
Esetleg ha sok lett a leve, leveszem a fedőt és hagyom a felesleget elpárologni.
A végén olyan 3 nagy evőkanál tejföllel besűrítem az egészet.

Most nokedlit készítettem hozzá, de tésztával is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: