kedd, október 14, 2008

Rakott csirke


Hozzávalók:

1 kg burgonya
60 dkg csirkemell
2,5 - 3 dl tejföl
3 dl főzőtejszín
ízlés szerint reszelt sajt
só, bors
vaj a tepsi kikenéséhez
Provence-i fűszerkeverék


A burgonyákat meghámozom, megmosom és felszeletelem.
Egy tepsit kivajazok, a burgonyákat belehalmozom.
A csirkemell szeleteket megmosom, kiklopfolom, sózom, befűszerezem.
A befűszerezett hússzeleteket ráhelyezem a burgonyákra.
A tejfölt kikeverem a tejszínnel és rálocsolom az egészre.
A tepsit fóliával letakarom és kb. 1 órára beteszem a 200 fokos sütőbe.
A végén megszórom jó sok reszelt sajttal és aranysárgára pirítom.

(A fűszerezéssel vigyázzunk, ne vigyük túlzásba).

Jó étvágyat!

Forrás: Mindmegette

Nincsenek megjegyzések: