csütörtök, november 06, 2008

Hummusz tahinivel


Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni a hummuszt, most végre tahinit is kaptam hozzá, így neki is láttam.

Hozzávalók:

30 dkg csicseriborsó éjszakára beáztatva, majd leszűrve /1 dob. konzerv
1,25 dl tahini (szezámmagkrém)
4 ek. citromlé
2 gerezd fokhagyma reszelve
1,25 dl víz
ízlés szerint só, bors
olívaolaj


Amennyiben áztattuk a csicseriborsót, akkor forró vízben 60-75 perc alatt puhára főzzük.
A konzerv, vagy üveges változatnál jóval egyszerűbb a dolgunk, azt nem kell sem áztatni, sem főzni.
Egyszerűen mindent egy tálba teszünk, majd kézi mixerrel összedolgozzuk a hozzávalókat.
Krémes pürét kell, hogy kapjunk.
A végén olívaolajjal meglocsoljuk.
Pirított rozskenyérrel ettük, nagyon finom és laktató.

Jó étvágyat!

Forrás: Mediterrán konyha - Kossuth Kiadó

Nincsenek megjegyzések: