péntek, november 07, 2008

Ricottás - aszalt paradicsomos tészta


Hozzávalók:

1 fej hagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma reszelve
1 doboz passzírozott paradicsom
kb. 10-15 dkg olajban eltett aszalt paradicsom kisebb darabokra vágva
1 doboz ricotta (25 dkg)
szárított oregano és bazsalikom
kb. 35 dkg tészta kifőzve (pl. rigate)
só, bors

Olajon megpuhítom a hagymákat, beleöntöm a passzírozott paradicsomot (persze jobb igazi paradicsomból), jól összekeverem, fűszerezem, majd hozzáteszem az aszalt paradicsomokat, végül pedig a ricottát. Rottyantok rajta egyet, és kész is.
A kifőtt tésztát belekeverem a szószba és már ehetjük is.

2 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Végre!!Köszi!Mit tudsz még az aszalt paradicsommal?

Lekvároskukta írta...

Szia!

Örülök, hogy örülsz :))
Bevallom, eddig ez volt az első igazi próbálkozás vele, amúgy sokan eszik például előételnek piritóssal, bagettel, olajbogyóval...
Fetát is el lehet tenni aszalt paradicsommal, olívaolajjal, fűszerekkel. Jól összeérnek az ízek. Ajándéknak is jó ötlet. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Üdv