szerda, február 06, 2008

A megunhatatlan


Görög saláta / Parasztsaláta

Örök kedvencünk, nagyon sokszor kerül az asztalunkra. Egyszerű, egészséges, gyors és nagyon finom!

Hozzávalók:

6-7 paradicsom, kockára vágva
1 kígyóuborka, kockára vágva
1 fej lilahagyma, karikára vágva (jelen esetben újhagyma)
1 db paprika, karikára vágva
20-25 dkg juhsajt
fekete olajbogyó ízlés szerint
olívaolaj
só, bors, oregánó
ízlés szerint 1-2 db főtt tojás (én most nem tettem bele)

Az előkészített zöldségeket egy tálba rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összekeverjük.
Meglocsoljuk olívaolajjal, rámorzsoljuk a juhsajtot, megszórjuk fekete olajbogyóval.
Picit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek és már ehetjük is.