csütörtök, május 29, 2008

Citromfüves - juharszirupos frissítő


Ásványvíz, pár levél citromfű, néhány szem eper, juharszirup, citromkarika.
(Mehet bele friss menta és bazsalikom is).

Kókusztejes banánturmix


Itt a nyár, vele együtt a turmix szezon is.
Ezt a változatot csak azért teszem fel, hogy aki eddig nem próbálta még a kókusztejet, ne habozzon, mert egy egyszerű banánturmixot is nagyon jól fel lehet vele turbózni.
A következőket dobáltam a gépbe: 1/2 banán, kicsi méz, 6 ek. kókusztej ( a kókusztejpor is jó), tej, kevés szénsavmentes ásványvíz.
További variációkat fogok még kipróbálni.

Turmixok másoknál:
Epres-kókusztejes-mentás (Ízbolygó)
Eper-rebarbara-mangó (Ízbolygó)
Pina Colada (Marmalade)

kedd, május 20, 2008

Spárgás omlett





Mivel a legutóbbi spárgás finomság sütéséből maradt néhány szál spárga, úgy döntöttem készítek belőlük egy könnyű ebédet. Egy serpenyőben vajat hevítettem, rádobtam a spárgákat, kicsit pirítottam őket. Felütöttem 2 tojást, adtam hozzá egy kevés tejet, jól összekevertem, tettem bele olasz fűszerkeveréket (Kotányi malom), majd a spárgákra öntöttem. Mivel én kocsonyásan nem igazán szeretem a tojást, alaposan megsütöttem, megszórtam friss házi kecskesajttal és JamJarLady által ihletett jégsalátával be is faltam az egészet. Könnyű, gyors és nagyon finom nyári étel.

Jó étvágyat!

vasárnap, május 18, 2008

Spárgás finomság


Kaldeneker György oldalán találtam rá erre a finomságra és rögtön elhatároztam, hogy elkészítem én is.
Leveles tészta (most Fabulo, a Plus-ból, pont 6 darab van benne) mindig van itthon, vettem isteni zöld spárgát hozzá.
Igazából, mivel pesztóm most nem volt és friss bazsalikomot sem kaptam, annyiban változtattam, hogy a leveles tésztalapokat szárított bazsalikommal elkevert házi paradicsomszósszal kentem le.
Ezután tettem rá paradicsomszeleteket, apróra vágott újhagymát, az 1 percig előfőzött spárgákat, majd megszórtam egy kevés friss rozmaringgal, Kotányi malom olasz fűszerkeverékkel és a végén reszelt sajttal. Házi kecskesajtos, valamint füstölt sajtos változatok készültek.
180 fokon kb. 20 percig sütöttem őket. Nagyon finomak lettek.
Eredeti recept itt.

szerda, május 14, 2008

Újabb szerzeményekkel bővült a teakészletem


Az elmúlt hetekben a képeken látható finomságokkal gyarapodott a készletem.

Teekanne Chai: tejjel fogyasztandó.

Teekanne Nagymama teakeverék: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, fahéj, bodza- és vaniliaaroma, édesgyökér.

Milford gyógynövény: borsmenta, citromfű, rooibos, édeskömény, kamilla, földiszeder levelek, hársvirág, citromverbéna.


Twinings VOYAGE Brazilian Baía: vaníliás, kókuszos
Twinings VOYAGE African Tunda: rooibos, hibiszkusz, ananász.

Mindegyik nagyon, nagyon finom.