szerda, január 21, 2009

Fokhagymakrémleves


Folytassuk vitaminkészleünk feltöltését egy jó kis melegítő levessel.

A fokhagyma is igen gazdag C-vitamin, és egyéb ásványi anyag forrás, úgyhogy ne spóroljunk vele.


Kb. 5-6 dkg. vajat kezdjünk el felolvasztani egy lábasban, majd hintsük meg 2 ek. liszttel és pirítsuk meg. Amikor ez megvan, tegyünk bele 1 fej (!!!) fokhagymát, amit előzőleg megpucoltunk és lereszeltünk, vagy fokhagymaprésen átnyomtunk. Kicsit kevergessük az egészet, majd öntsük fel 1 liter alaplével (ha ez nincs, a víz is jó), sózzuk, borsozzuk és botmixerrel dolgozzuk össze. Ezután tegyük vissza a tűzre és keverjünk bele 2 dl tejszínt. Az egészet forrajuk össze és már kész is.

Sajtos piritóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: