csütörtök, január 01, 2009

Újévi lencsefőzelék tepsiben sült karajjal




Kb. 50 dkg lencsét éjszakára beáztatunk, majd reggel 1-2 fej megpucolt vöröshagymával és néhány babérlevéllel feltesszük főni. Közben sózzuk is meg. Nem kell neki sok idő, hamar megfő.
Amikor megpuhult, készítünk egy karamelles rántást (a cukrot olajban megolvasztjuk, majd lisztet hintünk rá), és besűrítjük vele. Ezután teszünk bele 1-2 evőkanál mustárt, meg ízlés szerint tejfölt.

Most tepsiben sült karajszeleteket készítettem hozzá, ami igen egyszerű.

A karajszeleteket befűszereztem (só, kevés citrombors, őrölt kömény), lefektettem a tepsibe, meglocsoltam kevés olajjal, és rengeteg felszeletelt hagymát halmoztam rá, valamint néhány szem paradicsomot, 1 paprikát, a végén pedig bacont. Az egészet jól megsütöttem.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: