kedd, február 03, 2009

Hamburger



Az elmúlt hetekben több blogon is összefutottam a hamburgerrel, én is akkor készítettem, de csak most jutottam el a posztolásig.

Aki eddig még nem tette, szerintem mindenképp lásson hozzá, és próbálja ki a házi hamgurgert, aminek semmi köze nincs a gyorséttermekben kaphatókhoz.
A hús omlós, finom, puha, no mellékíz.
A sok zöldséggel igazán remek.
Persze a legjobb, ha a zsemlét is magunk készítjük....na, majd legközelebb.
Mindenesetre az 1 kg húsból annyi húspogácsa lett, hogy még a fagyasztóba is jutott jó pár szelet.

A neten rengeteg variáció kering, az igazi húspogácsát állítólag csak sózzák, borsozzák.
Én mást is tettem bele. Íme:

1 kg darált marhahúshoz adtam 1 tojást, sóztam, borsoztam, belereszeltem 1 gerezd fokhagymát, tettem hozzá 2 ek. mustárt és ketchupot, valamint 2 löttyintésnyi Worchester szószt és egy kevés zsemlemorzsát. Ezt mind jól összegyúrtam kézzel és kis gombócokat formáztam, amiket aztán kissé ellapítottam.
Serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon, 6-8 alatt megsütöttem őket.
A hamburger zsemléket megpakoltuk jégsalátával, arra jött a húspogácsa, majd a cheddar lapka sajt, paradicsom, uborka, hagyma, kevés majonéz, mustár, ketchup.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: