péntek, július 10, 2009

Forró napokra - jéghideg gyümölcsleves


Nyári hőségben szerintem az egyik legjobb dolog, amikor előkapjuk a jégszekrényből a gyümölcsleveses lábost és jól megpakoljuk vele a bendőnket (nem a lábossal :).

Én azt a változatot készítem, amikor a gyümölcsöket (most meggy, cseresznye, nektarin, alma - mind megmosva, megpucolva, feldarabolva -) beleteszem egy lábosba, öntök rá annyi vízet, hogy jól ellepje, teszek bele legalább 2 citromkarikát, fahéjat, szegfűszeget, 2 csomag vaníliás cukrot és puhára főzöm (ez hamar megvan). A cukrot én ezután szoktam beletenni, az ízlésre van bízva, ki, hogy szereti. Közben 1 csomag vaníliás pudingport (dr. oetker bourbon) kikeverek kb. 2,5 dl tejszínnel. A levesből merek levet a tejszínes habaráshoz, majd az egészet belekverem, egyet rottyantok rajta és kész.
Persze jól lehűtöm, először hideg vízben, majd megy be a hűtőbe.

1 megjegyzés:

Anyucika írta...

Szia!!!Ha lesz egy kis időd nézz be hozzám,vár ott valami!!!!Üdv