péntek, szeptember 11, 2009

Szilvás- nektarinos - marcipános süti

No Salty szilvás sütijét már többször is készítettem az idén. Legutóbb nektarint is tettem a szilvához és marcipánt reszeltem rá.
Tényleg gyors, viszont nekem tovább kellett sütnöm a receptben megadott időhöz képest.
Isteni finom ez a sütemény és másnap is nagyon puha, nedves, nem száradt ki.
Van még szilva és nektarin is a piacon ;-)
Hozzávalók a tésztához:

200 g kristálycukor / lehet kevesebb is
150 g szobahőmérsékletű vaj /mindenképp vaj legyen, ne margarin
5 egész tojás / 4-et tettem bele
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
Tetejére
600 g szilva / vagy nektarin - szilva keveréke
4 ek kristálycukor
1 ek őrölt fahéj

Elkészítés:
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szép a blogod, tetszik a cseresznyevirágos kép...

Lekvároskukta írta...

Köszönöm szépen :)