kedd, október 27, 2009

Lekváros piskótatekercs




Nagyon szeretjük, mégis ritkán sütöm.
Pedig egyszerű, könnyű, finom!

Én így készítem:

A sütőt előmelegítem kb. 160 fokra.
Öt tojást szétválasztok. A fehérjéket egy csipet sóval felverem, amikor már elég kemény, adok hozzá (folyamatosan kever a robotgép, alacsony fokozaton, így adok hozzá mindent) egyenként 5 evőkanál cukrot + vaníliás cukrot, majd az 5 sárgáját szintén egyenként. Ezután 5 evőkanál lisztet, a legvégén kevés sütőport és egy picike olajat is belekeverek.

Az a lényeg, hogy mindent egyenként adjunk hozzá és alacsony fokozaton tartsuk a gépet.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntöm.
Addig sütöm, míg szép színe nem lesz. Ez kb. 1/2 óra.
A megsült tésztát azon nyomban feltekerem kb. 2x egymás után.
Mire ez megvan, a tészta sem olyan meleg már, rá is kenhetjük a lekvárt (ki mit szeret).
Szépen feltekerjük és felvágjuk.

Finom, könnyű, laza tésztám lett, a lekvár istenien beszívódott a piskótába, jó nedves lett így a tészta.
Hamar megettük.

2 megjegyzés:

Krisztina írta...

Csak annyi, hogy IMÁDJUK!!!!!!!!!!!!!!

lekvároskukta írta...

:-))))))))))
Mi is!