csütörtök, szeptember 24, 2009

Kunyhóvarázs


Megint egy újabb darabbal gazdagodott az amúgy sem kis gyűjteményem.
A neve is olyan szép!
Kellett nekem a Müllerbe betérnem :)

Ez egy igazi őszi/téli tea, almával, csipkebogyóval, hibiszkusszal, narancshéjjal.
Nem tudom, máshol lehet-e kapni, én egyelőre még csak itt láttam, le is csaptam rá :)

szombat, szeptember 19, 2009

Palacsinta


Én így szoktam készíteni:

Kb. 1/2 liter tejhez hozzákeverek 2 tojást, 1 tk. olajat, csipet sót, 1 van.cukrot, és olyan 30 dkg lisztet.
Az egészet csomómentesre keverem, kevés szénsavas ásványvízzel higítom, 10 percet állni hagyom és kisütöm.
Most készült kakaós, túrós - nektarinos, lekváros (Anyukám baracklekvárjából, valamint kökény és bodza lekváros).

hétfő, szeptember 14, 2009

Új Jamie könyv


Most láttam, hogy a napokban jelenik meg Jamie Oliver legújabb könyve.
Ráadásul néhány helyen 20% megtakarítással meg lehet venni (az eredeti ára egyébként 6500.-ft).
Kíváncsi vagyok, milyen lesz.
Szerintem jó, hogy a 4 évszakra lebontva lesznek benne a receptek és tele lesz növényápolási tanácsokkal is, amit nagyon szeretek!

Gombás "fasírt"


Anyukám ötlete alapján készült ez az étel, és nagyon, nagyon finom lett.

Két szelet rozskenyeret apró darabokra tépkedtem és beáztattam tejbe.
Kb. 50 dkg megpucolt gombát, 1 szál megtisztított sárgarépát lereszeltem.
A gombát a nagy lyukú reszelőn, a répát a kicsin.
A répát azért kinyomkodtam, majd összekevertem a gombával, a beáztatott kenyérrel, adtam hozzá 1 egész tojást, sót, borsot, kakukkfűvet, bazsalikomot és egy kevés reszelt füstölt sajtot, mert volt még maradék.
Az egészet jól összekevertem de mielőtt gombóckákká formáztam volna őket, a tenyeremben kinyomkodtam belőlük a felesleges vízet.
A gombócokat zsemlemorzsába forgattam jó alaposan, majd úgy, mint a fasírtot, kisütöttem mindegyiket.
Krumplipürét adtam hozzá.

Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni, jó étvágyat!

péntek, szeptember 11, 2009

Szilvás- nektarinos - marcipános süti

No Salty szilvás sütijét már többször is készítettem az idén. Legutóbb nektarint is tettem a szilvához és marcipánt reszeltem rá.
Tényleg gyors, viszont nekem tovább kellett sütnöm a receptben megadott időhöz képest.
Isteni finom ez a sütemény és másnap is nagyon puha, nedves, nem száradt ki.
Van még szilva és nektarin is a piacon ;-)
Hozzávalók a tésztához:

200 g kristálycukor / lehet kevesebb is
150 g szobahőmérsékletű vaj /mindenképp vaj legyen, ne margarin
5 egész tojás / 4-et tettem bele
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
Tetejére
600 g szilva / vagy nektarin - szilva keveréke
4 ek kristálycukor
1 ek őrölt fahéj

Elkészítés:
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.

csütörtök, szeptember 10, 2009

Legújabb teáim :)


Megint újabb példányokkal bővült a készletem.
Persze, amikor megláttam őket, alig tudtam választani, annyiféle van.
Legelsőként most ezt a kettőt vettem meg, aztán jöhet a többi.
Az egyik egy vaníliás - karamelles, a másik pedig egy nyáridéző papaya-s - hibiszkusos.