szerda, február 24, 2010

Rakott káposzta - savanyúkáposztából



Hozzávalók:

kb. 1 kg savanyúkáposzta átmosva, lecsöpögtetve
1 fej vöröshagyma apróra vágva
50 dkg darálthús (most pulyka)
kb. 20 dkg főtt rizs (most barna-fehér vegyesen)
olaj, só, bors, kevés pirospaprika
majoranna (aki szereti, mi imádjuk, amint látható is :)
tejföl ízlés szerint
bacon szalonna szeletek (kb. 15 dkg)



A darálthúst a felaprított hagymán puhára párolom, sózom, borsozom, fűszerezem.
Amikor kész, hozzáadom a főtt rizst, jól összekeverem.
Egy vékonyan kiolajozozz tepsi aljára bacon szeleteket fektetek és beborítom savanyúkáposztával úgy, hogy mindenhova jusson.
Erre jön a darálthúsos-rizses keverék, majd megint káposzta.
A végén az egészet tejföllel jól megöntözöm és a tetjére is bacon szeleteket fektetek úgy, hogy minden adagra jusson a szalonnából.
Az egész tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe teszem, készre sütöm.
A tetejét persze meg is pirítom.
Isteni rajta a pirított bacon.

2 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Pont hétvégén készült nálunk is és majdnem ugyanígy :) (Marhahússal)

lekvároskukta írta...

:)))

Másik nagy kedvencünk még a rakott kelkáposzta, az is hasonlóan készül.

(Most látom, mennyire eltorzult a kép és nem tudom kijavítani, valami hiba van a blogspotnál :(