hétfő, március 22, 2010

DNK - nálam is



Az utóbbi időben megint egyre többen készítették el a dagasztás nélküli kenyeret, így én is rászántam magam.
Tényleg nagyon egyszerű, aki eddig nem nagyon sütögetett kenyereket, ez jó választás lehet kezdésnek.



Hozzávalók:

50 dkg liszt (BL 80-as, én most 15 dkg graham lisztet használtam és 35 dkg kenyérlisztet)
1/2 tk. száraz élesztő
1 púpos evőkanál só
4 dl langyos víz


Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a vízet is hozzáöntöm és lazán elkeverem.
A tálat lefedem, 12 órán keresztül békén hagyom.
A konyhapulton jó helyen lesz.

Reggel a tésztát belisztezett kézzel áthajtogatom.
A sütőt közben beizzítom 250 fokra.

A tésztát sütőpapírral bélelt, vagy lisztezett edénybe teszem és 35 percig sütöm, fedővel a tetején, majd a fedőt levéve még kb. 15-20 percig.

Rácsra borítva hagyom kihűlni, amit elég nehéz kivárni :))

3 megjegyzés:

Zsiri írta...

Hú de régen szemezek vele és tervezem megsütni, azt hiszem beállok a sorba :-)

lekvároskukta írta...

Kíváncsian várom ;-)

Zsiri írta...

Ha van kedved egy kis játékhoz, nézz be hozzám :-)