hétfő, április 05, 2010

Lekváros linzer




Tökéletes ünnepi aprósüti, nagyon szeretjük.
Kb. 2 nap kell neki, hogy jól megpuhuljon (ha megmarad addig, nálunk maradt 4 db. :))

A recept nagyon egyszerű, gondolom sokan is ismerik:

30 dkg lisztet (nálam most fele sima liszt, fele fehér tönköly volt) összekeverek 10 dkg porcukorral,
házi vaníliás cukorral, 1 tk. sütőporral, citromhéjjal, majd hozzámorzsolok 20 dkg vajat, teszek bele 1 tojássárgáját (ez el is hagyható) és az egészet gyorsan összegyúrom, beteszem a hűtőbe 1 órára pihenni.

Vékonyra kinyújtom a tésztát, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és kb. 170 fokra előmelegített sütőben sütöm 10 percig.
Miután kihűltek a linzerek lekvárral összeragasztom őket. 

Ebből az adagból nekem 37 darab linzerem lett.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Szép szép! Én is kérek szépen!

DE:
Kukk be hozzám, légyszi! :)

lekvároskukta írta...

Kedves Ami, köszi szépen :)))
Máris küldök neked egy adagot :)))

lekvároskukta írta...

Megyek!

L.Krisztina írta...

Hát ennek sajnos az a legnagyobb baja, hogy soha nem lehet belőle eleget készíteni:))) Nálam már volt olyan hogy szegény azt sem érte meg, hogy össze ragasszam a lekvárral:)
Tetszik a fotód :)!!!!!

lekvároskukta írta...

Köszi Kriszti :))

Hát igen, pillanatok alatt el tud fogyni sajnos...pedig 3 nap múlva az igazi.