hétfő, május 10, 2010

Ciabatta aszalt paradicsommal



Fakanálnál láttam meg ezeket a hívogató ciabattákat, nem töprengtem sokat, tudtam, hogy el fogom készíteni én is.
Azóta már többször megcsináltam, és valami isteni finom.
Hálás darab, nincs is vele sok teendő, a kenyérsütőgép elvégzi a munka oroszlánrészét, de akinek nincs, az is bátran essen neki, nem fog csalódni.
Olajbogyót ugyan nem tettem bele, így is finom volt nagyon.
Reggelire, szendvicsbe kitűnő, fagyasztani is lehet, semmi baja nem lesz, ugyanolyan puha marad.
Szóval, ez is felekrült a palettára, köszönet a receptért ;-)
(A búzaliszt felét én fehér tönkölylisztre cseréltem).




11 megjegyzés:

Ami írta...

Aztaaa, micsoda gyönyörűségek! Már nagyon vártam, hogy írj! ;)

lekvároskukta írta...

Ami, annyira aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :))))
(Most jól meghatódtam ;-))

L.Krisztina írta...

Szia!
Csoda szépek !!!
De jó hogy újra itt vagy !!!!!!!!!!!!!! Hiányoztál :)))))

lekvároskukta írta...

Szia Kriszti :))
Köszönöm szépen :))
Ti is nekem, aranyosak vagytok nagyon ;-)

Gina írta...

Nagyon guszta!
A 7 g szárított élesztő helyett mennyi frisset használhatnék?

lekvároskukta írta...

Szia Gina!
Köszönöm.
A friss élesztőből, ahogy tudom, 1/2 kg liszthez 20 gr. élesztőt szoktak javasolni (egy csomag 50 gr. szokott lenni). Mivel ez 350 gr. lisztet tartalmaz, 15 grammot minimum tennék bele, de nem szeretnék hülyeségeket mondani, ráadásul én szárítottat szoktam használni. Remélem, valamit azért segítettem, de kérlek ezt ne vedd 100 %-nak.
Üdv: LK

Ami írta...

Jelentem, kipróbáltam!
Nagyon jó kis recept :) kösziiii!

lekvároskukta írta...

Ami, hát ennek nagyon, nagyon örülök :))))
Egészségetekre ;-)

Adri írta...

Uhh, de szépek! :)

fakanál írta...

Örülök én is, ha ízlett!

lekvároskukta írta...

Adri, köszi szépen :))

Fakanál :))
Már többször ismételtem.