hétfő, május 17, 2010

Sült gomolya zöldségekkel



Ez a kép sajnos nem olyan, mint szeretném, de mégis felteszem, mert ennek az ételnek is itt a helye, annyira finom.
Csak ugye evés előtt csináltam és gyorsan kellett kattintani, mert hamar kihűl.
Mostanában fedeztem fel a "Gelej Gomolya sajtot".
Valami isteni finom, főleg sütve, vagy grillezve.
Azóta vettem egy párszor. Általában úgy esszük, hogy szeletekre vágom a sajtot, és bepácolom egy kis időre.

A pác: olívaolaj, kevés só, bors, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), bazsalikom.
Miközben áll a pácban, felvágok zöldségeket (paradicsom, újhagyma, paprika...), olívát teszek rájuk, sózom, borsozom, fűszerezem (bazsalikom, kakukkfű) és gyorsan megsütöm mindet egy serpenyőben.

Ezután jöhetnek a sajtszeletek a forró serpenyőbe.
Nagyon rövid ideig sütöm, épphogy kapjanak egy kis színt.
Kész is a nagyon finom, könnyű ebéd.
Ha kicsit tartlamasabbra szeretném, készítek mellé salátát, meg egy kis újkrumplit is.
Nagyon, nagyon finom ;-)

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

szepyke írta...

Én is imádom!:)
Próbáld ki az Anikó sajt grill verzióját! Az is Isteni!:)

lekvároskukta írta...

Köszi Szepy az ötletet, azt még nem próbáltam!

L.Krisztina írta...

Engem meggyőztél :) !!
Kipróbálom !Nagyon guszta a fotód :))

lekvároskukta írta...

Köszönöm :))
Nem fogsz csalódni ;-)

Zsiri írta...

Sült sajt, a legjobb csemege :-)

L.Krisztina írta...

Kopp Kopp Van itthon valaki ?????

lekvároskukta írta...

Zsiri, az bizony :)
Gondolok Rád, szombat ugye???
:))))


Krisztina, szia :))
Vagyogatok, aranyos vagy, hogy kopogtál, köszönöm ;-))