csütörtök, június 24, 2010

Amikor mindenből csak egy kevés van otthon...


Ez az ebéd tényleg úgy készült el, hogy összeszedtem, amiket találtam a hűtőben.
Volt maradék bacon, csirke, pesztó, krémsajt.

A csirkemelleket félbevágtam, kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, egy részüket megkentem pesztóval, a többit krémsajttal, baconbe tekertem mindet, összetűztem, és mentek is a 180 fokos sütőbe, amíg meg nem pirultak.

Petrezselymes krumplit és tejfölös uborkasalátát készítettem hozzá.

Nagyon, nagyon finom volt!

hétfő, június 21, 2010

Túrós palacsinta kicsit felturbózva



Egy tartlams leves után jó kiegészítés lehet ez a desszert.
Palacsintát sütöttem, pikk-pakk meg is voltam vele, igaz nem lett sok, kb. 8 darab, de bőven elég volt.
A túrós palacsinta amúgy is nagyon töm.
Kikevertem a túrót (50 dkg túró, vanília, tejföl, porcukor, citromhéj), megtöltöttem vele a palacsintákat, szépen legyezőformára hajtogattam őket, nyakonöntöttem egy adag vaníliás pudinggal, és bőven megszórtam eperrel.

Szerintem iszonyat laktató, de kicsit különlegesebb, mintha csak simán feltekernénk a palacsintákat.
Hátha más is kedvet kap, én meg, hogy emlékezzek, ilyen is volt...

Jó étvágyat!

szerda, június 16, 2010

Könyvújdonságok és kávé



Nagy örömmel olvastam az Alexandra hírlevelében, hogy nálunk is megjelent a híres ausztrál szakács, Bill Granger könyve.
Régebben nagyon sok műsorát láttam és mindig hihetetlen jókat főzött.
Ráadásul mindezt úgy adta elő, hogy a főzni nem tudók és úgy érezték, ez gyerekjáték.
Most két helyen is 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni, itt és itt.



A másik két új könyv a már ismert Kulinária sorozatból való.
Nekem a görög és az olasz van meg, mindkettőt imádom. Csak nézegetni is egy élmény ezeket a könyveket.
Most kiadták a spanyol és a francia részeket is.
Hú, az ember csak győzze pénztárcával, mert ha ezek is annyira jók, mint az előzőek....











Végül pedig egy hír, aminek a kávérajongók fognak a legjobban örülni!
Kis hazánkban is megnyílt az első Starbucks kávézó, méghozzá a West End bevásárlóközpontban.
Eddig még ugyan nem volt szerencsém hozzájuk, de egyszer tuti kipróbálom majd.












péntek, június 11, 2010

Aki még nem unja...spárga



Ezt sem most készítettem, mégis megérdemli, hogy felkerüljön ide, annyira egyszerű és finom.
Tudom, a spárga is lassan lefut, bár még mindig lehet kapni, sok blogon is láttam, mégis beírom, hogy emlékezzek rá és jövőre is elkészítsem.

A spárgákat (500 gr.) megmostam, az aljukat letörtem, kb. négyesével-ötösével csoportosítottam őket, fektettem rájuk mozzarella szeletet, meg egy kevés bazsalikomot, végül betekertem baconbe.

Nagyon kevés olívát locsoltam rájuk, sóztam, borsoztam és mentek is a 180 fokos sütőbe pirulásig.

Petrezselymes újkrumplit és egy túrós - joghurtos - zöldfűszeres (friss bazsalikom, petrezselyem) mártogatóst készítettem még hozzá.

Mennyei ebéd, vagy vacsora, főleg kánikulában!