péntek, március 09, 2012

Bécsi csokis kuglóf




Gesztenye oldalán találtam rá erre a receptre. Csak annyit mondanék, felkerült a listámra :)
Köszi Gesztenye, isteni ez a kuglóf.
Igaz, nálam koszorúformában sült, de így is tuti.
Azt hiszem, több kuglófot fogok ezentúl sütni...

A receptet módosítások nélkül másolom be, én is ugyanígy készítettem:


Hozzávalók:

20 dkg margarin, 4 db tojás, 20 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 5 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó.


Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukor felével és a vaníliáscukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük keményre és a tojásos masszához keverjük kanalanként felváltva a sütőporos liszttel.
A kakaót összekeverjük az olajjal és a végén azt is óvatosan a masszához keverjük.
Egy kuglóf formát kivajazunk és kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 160 fokon, légkeverésessel sütjük kb. 1 óráig. Amikor kész, kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.


 Megjegyzés: a reszelt narancshéj is nagyon illik hozzá. Vegyesen (citrom-narancs) is kipróbálhatjuk.


2 megjegyzés:

Ami írta...

Finom csokis kuglóf :) A kávém mellé tökéletes lenne! Guszta, nagyon!

lekvároskukta írta...

Aranyos vagy, köszi szépen :))